DruštvoVesti

SKUPŠTINA OPŠTINE LEBANE O RAZREŠENJU DUŽNOSTI DIREKTORKE DEČJEG VRTIĆA

Skupština opštine Lebane je na današnjem zasedanju usvojila izveštaj Anketnog odbora o situaciji u Predškolskoj ustanovi i mere za prevazilaženje nastalog stanja.  

48 od 53 zaposlenih u Dečjem vrtiću Dečja radovst je učestvovalo u anonimmnoj anketi sa četiri pitanja vezana za situaciju u ovoj ustanovi i kako je kazao predsednik Anketnog odbora Radovan Cvetković ustanovljeno je da se ne poštuje radno vreme, naročito direktorke i njenih saradnika, narušeni su međuljudski odnosi i zaposleni su zaplašeni ministrom prosvete Brankom Ružićem, takođe od strane direktorke Nevene Zdravković. Većina radnika je rekla da direktorka vrši pritisak na zaposlene, preti otkazom i promenom sistematizacije. Takođe, većina radnika se izjasnila da nije zadovoljna radom direktorke.

Neki zaposleni su apelovali na lokalni samoupravu da pomogne u rešavanju aktuelne situacije.

Prošle godine je vrtiću lokalna samouprava prenela skoro 64 miliona dinara,a sredstva su više puta nenamenski trošena, kazao je Saša Mladenović, šef Odeljenja za finansije, čime je bilo ugroženo poslovanje opštine a preko 500 hiljada dinara su nenaplaćena potraživanja od roditelje, pa se postavlja pitanje ko je možda povlašćen.

 Predloženo je da se utvrdi svrsishodnost trošenje sredstava u ovoj ustanovi

Do sada je u Dečji vrtić uloženo mnog sredstava a rukovodstvo je odgovorno jer još uvek nema upotrebne dozvole za dograđeni deo, kazao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

Usvojen je predlog da se uputi zahtev nadležnim službama za vanrednu revizijsku kontrolu, a da se skupština opštine  obrati Školskoj upravi, ministru prosvete Branku Ružiću i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa preldogom za razrešenje direktorke dečjeg vrtića  Dečja radost u Lebanu .  

Šeg odborničke grupe SNS Goran Jović je kritikovao često izostajanje i odlaženje odbornika GG Inicijatiza za opštinu Lebane, naročito pri donošenju važnih odluka.