DruštvoVesti

ODELJENJE PEDIJATRIJE LESKOVAČKE OPŠTE BOLNICE U LESKOVCU DONACIJIJU ,,SABORA SRBIJE,, IZ VANKUVERA VREDNU 14 HILJADA EVRA

Srbi iz Kanade koji već decenijama pomažu rad zdravstvenih ustanova u Srbiji donirali su Odeljenju pedijatrije dva pacijent monitora, dva pusl oksimetra sa pedijatrijskim klipom i klipom za odrasle, aspirator, dve digitalne vage za odojčad i veću decu, terapijska kolica, dve transprotne torbe, spirometar, 10 pedijatrijskih slušalica i dve lampe za pregled.

Doktorka Miljana Cvetanović, pedijatar Opšte bolnice istakla je da će ova donacija vredna 14.000 evra u znatnoj meri olakšati uslove rada i kvalitet lečenja najmlađih pacijenata.

 „Ove godine na red je došla Opšta bolnica u Leskovcu , tačnije Dečje odeljenje, i ovo je standardna oprema za pedijatriju. Svake godine u februaru Humanitarna organizacija naših iseljenika koji žive u Kanadi organizuje bal i na tom dobrotvornom balu skuplja se dobrotvorni prilog. U dogovoru sa lekarima Bolnice, bira se oprema koja je neophodna za odeljenje i tu opremu mi isporučujemo“, naveo je Negoslav Đaja iz Firme „Hapel“koja sarađuje sa organizacijom ,,Sabor Srbije,, u Kanadi.

Ova vredna donacija je dobrodošla Opštoj bolnici, kažu u menadžmentu ove zdravstvene ustanove, a biće stavljena u funkciju ovih dana.