DruštvoVesti

PARADAJZ FEST U LEBANU OD 21.DO 23.JULA

Pod sloganom ,,Dođi, vidi, probaj i doživi…“ u Lebanu će se održati treća po redu manifestacija Paradajz fest od 21.do 23.jula. I ove godine pored posebne pažnje posvećene izlagačima i takmičarima posetioce  će privući nastupi poznatih zvezda domaće estrade Radiše Trajkovića Đanija, Dženana Lončarevića i kao iznenađenje, naše zemljakinje Milice Pavlović.

Reč je o manifestaciji po kojoj je Lebane postalo prepoznatljivo širom zemlje  i regiona, od koje nas deli nedelju dana, a ove godine zbog učestvovanja izlagača iz Severne Makedonije dobija i međunarodni karakter. I sam termin održavanja Paradjz festa, u trećoj nedelji jula,  usklađen je sa ciklusom proizvodnje ove kulture.

I ove godine se planiraju štandovi za agromašine, koje su izazvale pažnju tokom protekle manifestacije, a zahvaljujući podsticajima države i lokalne samouprave  poljoprivrednici su evidentno zanovili mehanizaciju.

Posetioci će prve večeri uživati u nastupu Radiše Trajkovića Đanije, uslediće koncert Dženana Lončarevića, dok će na zatvaranju nastupiti Milica Pavlović.

Biće organizovane i posete domaćinstvima pobednika prošlogodinjeg Paradjz festa.

Organizacioni odbor Pardajz festa je uputio apel građanima Lebana da ne dolaze automobilima na manifestaciju da bi gosti imali više mesta za parkiranje. Besplatan arking prostor je obezbeđen i u školskim dvorištima osnovne i srednje škole.

Prema procenama organizatora prošle godine je ovu manifestaciju koja dobija sve šire razmere posetilo između 20 i 25 hiljada posetilaca, a ove se očekuje oko 30 hiljada ljudi.