ODRŽAN PRVI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA OVE GODINE

Na danas održanom 35.sajmu zapošljavanja , prvom ove godine u organizaciji leskovačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, 20 poslodavaca je ponudilo radna mesta za nezaposlena lica, njih oko 350.
Svoje interesovanje za pronalaskom posla ili prekvalifikacijom pokazalo je oko 800 naših sugrađana.
Poslodavci su ponudili radna u oblasti drvoprerađičke, tekstilne i hemijske industrije, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, bankarskih usluga i ugostiteljstva. Leskovačke kompanije su iskazale potrebu za zapošljavanjem oko 350 lica različitih profila zanimanja: dipl.ekonomisti, menadžeri, pravnici, poljoprivredni, hemijski, saobraćajni i prehrambeni inženjeri, inženjeri tehničkih struka, šivači, stolari, tapetari, konobari, kuvari, mašinski mehaničari, električari, lica mašinske struke sa poznavanjem rada na mašinama, operateri, magacioneri, pakeri, vozači, viljuškaristi, prodavci i radnici za rad u proizvodnji.
Grad Leskovac je lokalna samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem, a tokom prošle godine je zaposlena 2041 osoba, kazao je narodni poslanik Žarko Bogatinović.
Ivana Živković je predstavila projekat JI grupe je predstavila projekat unapređenja zapošljivosti mladih kroz radne prakse ili Biramo uspeh koji je iniciran od strane UNICEF-a.
Naši sugrađani kažu da je odvo dobra prilika da se susretnu sa budućim poslodavcima, a i poslodavci kažu da mogu lakše da odaberu odgovarajuće zaposlene za svoje firme.
Zainteresovani sugrađani su na današnjem sajmu bilii u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave se i predaju svoju radnu biografiju. Na štandu Nacionalne službe su mogli da dobiju sve informacije o aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja, a nezaposlenima je pružena pomoć i u pisanju radne biografije.
Ono što je do sada urađeno na polju jačanja privrede rezultiralo je otvaranjem preko 9.300 novih radnih mesta od 2013. godine.