SportVesti

ODRŽAN TRADICIONALNI SVETOSAVSKI TURNIR ZA OSNOVCE I SREDNJOŠKOLCE U PLIVANJU

Jedna od tradicionalnih manifestacija, plivanje za učenike osnovnih i srednjih škola u okviru svetosavske nedelje, čiji je ovogodišnji domaćin i organizator OŠ „Kosta Stamenković“ u Leskovcu održana je danas na bazenima SRC Dubočica.
Reč je naime o jednom od najmasovnijih takmičenja, a na današnjem, tradicionalnom svetosavskom takmičenju u plivanju učestvovalo je oko 200 osnovaca i srednjoškolaca, koji su se nadmetali u različitim kategorijama i disciplinama.

,,Plivači su najbolji ambasadori našeg grada”, kazao je otvarajući Svetosavski turnir u plivanju gradski većnik Stefan Kitanović i dodao da grad Leskovac kroz Fond za mlade talente nagrađuje i najuspešnije sportiste, a najveći broj među njima su upravo plivači. Sva ulaganja u sport se višestruke isplate – imamo zdravu decu, a zdrava deca znače zdravu budućnost.

Na bazenima SRC Dubočica svoje treninge održavaju ne samo plivački i vaterpolo klubovi iz Leskovca, već i oni koji dolaze sa strane. Na pripreme u Leskovac dolaze klubovi iz Niša, Beograda, Novog Sada, ali i iz Makedonije i Slovenije. Za dva plivačka kluba iz Leskovca iz budžeta grada se izdvaja 5,1 miliona dinara, istaknuto je ovom prilikom.