DruštvoVesti

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE JABLANIČKOG I PČINJSKOG OKRUGA

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga pored već ostvarenih rezultata ima ambiciozne planove i u narednom periodu. Na današnjoj sednici Skupštine ovog centra gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je treći put zaredom izabran za predsednika skupštine, dok je na mesto poptredsednika izabran Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja.
Usvojen je izveštaj o radu u prethodnoj godini sa finansijskim izveštajem kao i planovi za ovu godinu za Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinskog okruga koji je neprofitnog karaktera i rad na poboljšanju privrednog ambijenta i saradnje lokalnih samouprava oba okruga i regiona. Ostvarena je saradnja sa Fondom za razvoj RS, ali i evropskim fondovima, koja će se nastaviti i ubuduće.
U prethodne četiri godine realizovano je 20 projekata sa oko sedam miliona evra, kazao je novoizabrani predsednik skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Goran Cvetanović.
„U narednom periodu Centar za razvoj će raditi na realizaciji prekogranične saradnje. Očekujemo završetak projekta Magija sinergije, kao i početak realizacije projekta „Povezivanje bisera’’ dodao je Cvetanović.
Ovih dana u naš grad kao rezultat projekta Magija sinergije koji se realizuje u saradnji sa Bugarskom u cilju razvoja turizma treba da stigne i čuveni voz Roštiljko po kome je Leskovac poznat.
Započeta je inicijativa kroz projekat “Link ap“ a kroz saradnju sa lokalnim samoupravama radiće se na spajanju dijaspore sa svojom maticom. Smatram da će naš region imati brojne benefite nakon realizacije.