DruštvoVesti

ODRŽANI ORL PREGLEDI GRLA

Preventivni pregledi povodom Svetskog dana glasa koji se obeležava 16. aprila održasni su juče u ambulanti Službe za otorinolaringologiju OB Leskovac i pregledno je 40 pacijenata.
„Sluh i glas su nerazdvojni. Jako je bitno da čuvamo glas. Cilj ovakvih pregleda je da upoznamo naše pacijente kako da se na vreme prepozna problem. Savremena medicina je jako efikasna kada se pacijent javi na vreme, ali se nažalost bavimo terminalnim slučajevima.Pušenje povećava pojavu karcinoma u grlu, kao i upotreba alkohola,“ poručio je načelnik službe ORL Vladimir Marković.
,,Jako je bitno da pratimo i slušamo svoj glas, jer promena duža od tri nedelje može ukazivati na razvoj teških patoloških procesa“ poručila je Sandra Mijušković.

U leskovačkoj bolnici se inače radi kompletna dijagnostika i da se raspolaže dobrom opremom i da se na pravi način može posvetiti pacijentima.Rečeno je i da promuklosti može ukazivati na problem i da pacijenti moraju imati veću svest o problemu, kao i da je preventiva od velikog značaja.