DruštvoVesti

USVOJEN REBALANS BUDŽETA NA SKUPŠTINSKOM ZASEDANJU

Na današnjoj sednici skuoštine grada Leskovca, nastavku od 11.aprila,   usvojen je izmedju ostalog  rebalans budžeta grada Leskovca, prvi u ovoj godini, a pred odbornicima su izveštaji o radu javnih i javno-komunalnih preduzeća.

Rebalanskom su prihodi i primanja i rashodi  i izdaci predviđeni su visini od  6 milijardi 985 miliona i 930 hiljada dinara, a  plan je uvećan za 148 miliona i 603 hiljade dinara, što je uvećanje u odnosu na inicijalni budžet za 2,2 odsto.

Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada za ovu godinu po rečima  šefa  Odeljenja za finansije Marija Milosavljević,  potrebno je doneti  zbog usklađivanja viška prihoda iz prethodne  godine, ali i zbog promene pojedinih projekcija prihoda u prva tri meseca ove 2024.godine, zatim raspodele novih prihoda i što je najvažnije izdvajanja sredstava za rešavanje blokade Medicinske škole u Leskovcu, a po ugovoru o izvođenju raznih radova u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Blokada Medinske škole u Leskovcu iznosi  181 milion dinara, a iznos je još od 2005. godine, grad Leskovac nije mogao da dobije redovna transferna sredstva iz budžeta Vlade Srbije od oko 75 miliona dinara, pa je lokalna samouprava sada prinuđena da traži načine kako da isplati taj dug ove leskovačke srednje škole, koji će i nadalje stvarati probleme.