DruštvoVesti

ODRŽANO POETSKO VEČE NA VIDOVDAN

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je priredio prijema za glumce beogradskog Narodnog pozorišta Vjeru Mujović i Aleksandra Srećkovića Kubure koji su izveli predstavu Poetski kabare Ivo Andrić, kao i kompozitora Radeta Radivojevića.
Aleksandar Srećković Kubura je rekao kako voli da dolazi u Leskovac i da je mesecima nakon Lajfa, kada je poslednji put bio, pričao reči hvale o samom gradu, organizaciji festivala i o tome kako se kultura i kulturni događaji ozbiljno shvataju, osmišljavaju i realizuju.
Ideja poetskog kabara Ivo Andrić osvetljava našeg nobelovca kao pesnika, kao čoveka koji je voleo muziku i duboko promišljao o mnogim životnim temama, istakla je Vjera Mujović.
„Inicijativu da komponujem muziku za Andrićeve stihove mi je dao Milan Vitezović, naš veliki književnik. Lako sam komponovao, stihovi Ive Andrića su vrlo pevljivi i savremeni. Mnogi su mi rekli da sam, kako Vjera kaže, Andrićeve stihove stavio u note. Pronašli smo i pesme koje je on slušao, sastavni su deo kabarea, koji je jedan muzičko-scenski omaž Ivi Andriću“ kazao je kompozitor Rade Radivojević.
„Velika je čast ugostiti vas večeras u gradu poznatom po filmskom festivalu LAJF koji je ove godine dobio nacionalni karakter” istako je na prijemu gradonačelnik Cvetanović.
U dvorištu Šop Đokićeve kuće zatim je pred leskovčanima izvedena predstava Poetski kabare Ivo Andrić.
nastup

Gradonačelnik je najavio nastavak snimanja „Bilo jednom u Srbiji“ u narednih 20 dana i rekao da će na jednoj nacionalnoj televizi biti emitovano 12 epizoda koje se snimaju uporedo sa filmom.