DruštvoVesti

ORGANIZOVAN PRIJEM ZA MALIŠANE U KABINETU GRADONAČELNIKA LESKOVCA U OKVIRU DEČJE NEDELJE

Dečja nedelja je prilika da se odrasli podsete na prava dece na bezbedno i zdrao odrastanje, a i ove godine je oko 90 mališana leskovačkih vrtića posetilo kabinet gradonačelnika i skupštinsku salu gde su se upoznali sa onim što radi rukovodstvo grada.
Mališane vrtića „1001 radost“ i privatnih vrtića Agnes, Vil, Plavi čuperak i Zvezdica ugostila je najre u skupštinskoj sali grada zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević i članovi Gradskog veća i Kabineta gradonačelnika uz priliku da postavljaju pitanja i saznaju šta rade čelni ljudi grada.
,,Draga deco, nadam se da ćete se lepo provesti danas. Ovo druženje sa vama je unelo radost u naš radni prostor i dan pun obaveza ispunilo pozitivnom energijom i vedrinom. Hvala vam na tome.“ poručila je zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević.

Deca su se okušala u dužnostima odbornika i glasala za neke svoje željice.

Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove je deci pokazao Svečanu salu i objasnio im kako dolazi do zaključenja braka, matične knjige i knjige venačnih, a usledilo je i osvežanje uz slatkiše i sokove za mališane.
Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava je pred vratima, a ove godine se održava pod sloganom “Veliko srce dece Srbije”.
Razgovarajmo sa decom, ali i između sebe, šta sve možemo da uradimo da unapredimo njihov život i zajedno radimo na tome! poruka je za Dečju nedelju.