PrivredaVesti

PEČENJEVAC I BRESTOVAC DOBILI PODSTICAJE ZA POLJOPRIVREDU

Poljoprivredni proizvođači, njih 19 iz brestovačkog, odnosno 115 prijavljenih iz pečenjevačkog kraja, danas su dobili podsticajna sredstva za razvoj svojih poljoprivrednih gazdinstava za koje će iz budžeta grada biti uplaćeno 3,5 miliona dinara.
Time će svih 994 poljoprivrednika zaključno sa današnjim danom dobiti podsticajna sredstva u ukupnoj vrednosti od 34,5 miliona dinara.
Danas je predstavnik Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede simbolično uručio ugovor Slaviši Cekiću iz Brestovca koji se ove godine prvi put prijavio za bespovratna sredstva iako se poljoprivredom bavi duže od 30 godina. Sa suprugom i sinom ovaj vredni Brestovčanin tokom cele godine uzgaja kulture poput kukuruza, pšenice i krompira na oko hektar obradive površine. Prema njegovim rečima poljoprivrednicima se u poslednjih nekolikko godina posvećuje dosta pažnje i sredstava na čemu je zahvalio lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću:
„Ljudi iz službe su se potrudili da nam objasne kako i gde da se prijavimo za povraćaj sredstava i ja sam uz njihovu pomoć nabavio prskalicu i ciklon za razbacivanje đubriva i semena koji će mi mnogo značiti prilikom obrade zemlje. Ja sam uplatio oko 90.000 dinara za ove mašine a Fond mi vraća 40%,“ – kazao je Cekić.