POČELA PRIJAVA ZA VAUČERE U VREDNOSTI OD 15 HILJADA DINARA ZA ODMOR U SRBIJI

U toku jučerašnjeg dana počela je prijava za novu meru državne pomoći, za penzionere, nezaposlene, studente i zaposlene sa primanjima do 70 hiljada dinara, u vidu vaučera, u vrednosti od 15 hiljada dinara, za odmor u Srbiji.

Za odmor u Srbiji opredeljeno je 200 hiljada vaučera u vrednosti od 15 hiljada dinara, i 100 hiljada vaučera u vrednosti od 10 hiljada, za lica koja su u toku ove godine ostvarila pravo na vaučer u iznosu od 5.000. dinara.

Vaučeri se mogu koristiti u trajanju od najmanje 5 noćenja na teritoriji naše zemlje, a mogu se iskoristiti do 31. oktobra 2022.
Nova Uredba, koju je Vlada Republike Srbije usvojila na jučerašnjoj sednici, predviđa korišćenje vaučera za usluge smeštaja, noćenja sa doručkom, polupansiona i pansiona.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija poziva sve ugostitelje da se prijave radi realizacije Šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima. Ovom prijavom podstiče se bolja vidljivost domaćih ugostitelja, kao i razvoj promocije domaćeg turizma.
Postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodi se preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (eTurista), te je neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.
Prijava za vaučere, za penzionere, nezaposlene, studente i zaposlene sa primanjima do 70 hiljada dinara, počela je juče, 27. juna, na šalterima Javnog preduzeća „Pošte Srbije“.