DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE ODLUČILO, USKORO POČETAK RADOVA NA DRUGOJ FAZI REKONSTRUKCIJE OPŠTE BOLNICE U LESKOVCU

Posle dvoipogodišnje pauze, rekonstrukcija Opšte bolnice u Leskovcu se nastavlja. Na današnjoj sednici Gradskog veća, usvojena je odluka o davanju saglasnosti Vlade Republike Srbije Gradu Leskovcu, da vrši investitorska prava na rekonstrukciji, dogradnji i izgradnji objekta u kompleksu leskovačke bolnice.

Sredstva za realizaciju projekta druge faze rekonstrukcije i dogradnje Opšte bolnice, koja su obezbeđena preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, iznose više od 3 milijarde 753 miliona dinara.

Prema rečima Nebojše Dimitrijevića, direktora Opšte bolnice, u okviru druge faze rekonstrukcije, ova zdravstvena ustanova, kompletno će biti opremljena novom aparaturom.

Dodajući da je skener već stigao, Dimitrijević je naglasio da on sada pruža brzu i precizniju sliku. Takođe, dolazak još jednog skenera, očekuje se u toku sledeće nedelje.

Pored toga, što je u toku i pripremanje prostorija za postavljanje magnetne rezonance, direktor Dimitrijević je, govoreći i o drugim nabavkama, rekao i da će ponovo biti opremljena i osposobljena angio sala, koja će se nalaziti u neposrednoj blizini Centra za urgentnu medicinu, s obzirom na to da je njena pristupačnost od velikog značaja.

Ovom prilikom, prisutnima se obratio i gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je, ocenivši ovaj projekat, kao veoma zahtevan, na sednici veća istakao, da će nakon završetka druge faze rekonstrukcije Opšte bolnice, kvalitet pružanja zdravstvenih usluga, biti podignut na mnogo viši nivo.

Članovi Gradskog veća su danas, između ostalog, dali saglasnost i na predlog odluke o raspisivanju oglasa za otuđenje putem javnog nadmetanja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini na prostoru Stočne pijace, kao i u naselju Kumalak.

Isto tako, usvojena je i odluka, kojom se raspisuje Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada, koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu, potrošne tople vode na teritoriji grada Leskovca za 2022. godinu.