VIDOVDANSKI PRIJEM ZA LESKOVAČKE SPORTISTE I UČESNIKE KAMPA RTS KROS

Ovogodišnji Vidovdanski prijem sportista u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, uveličali su učesnici Kampa RTS Krosa, koji su u Leskovac došli iz deset evropskih zemalja. Dobrodošlicu u naš grad, poželeo im je gradonačelnik, Goran Cvetanović.

Na današnji praznik Vidovdan, lokalna samouprava, organizovala je tradicionalni prijem leskovačkih sportista, kojem su, između ostalih, prisustvovali i brojni učesnici Kampa RTS Krosa, imajući u vidu da je Leskovac ovogodišnji domaćin pomenute sportske manifestacije.
Zahvalivši se na pruženoj prilici da upozna ovaj deo Srbije, prisutnima se ispred učesnika Kampa, obratio Andrej Ignjatović iz Italije.

Mladi ljudi, koji se uspešno bave individualnim sportovima i beleže izvanredne rezultate u svojim disciplinama, predstavljaju ponos grada Leskovca i ključni su razlog za organizovanje tradicionalnog Vidovdanskog prijema. Među njima, naročito se ističu, Iva Petković iz Plivačkog kluba „Leskovac“ i Tanja Antić, članica „Atletskog kluba“ Dubočica“.

Na današnjem Vidovdanskom prijemu gradonačelnik Goran Cvetanović je kapitenu Rukometnog kluba “Dubočica 54”, Andriji Atanaskoviću, koji je, inače, proglašen za najboljeg strelca Arkus lige, uručio priznanje za ovaj postignuti uspeh i tom prilikom istakao da se najbolji sportisti uvek nalaze među dobitnicima Oktobarskih nagrada, koje se uručuju mladim talentima, kao i da su na odgovornim pozicijama u gradu, kako bi se ova značajna oblast što više unapredila.
On je ovom prilikom poželeo dobrodošlicu i učesnicima Kampa RTS Krosa.

Da podsetimo, Patrijarh srpski Porfirije nedavno je ugostio, u Patrijaršijskom dvoru, decu iz dijaspore i njihove pratioce, inače, učesnike Kampa RTS Krosa, pred njihov odlazak u Leskovac.

Učesnici Kampa iz Španije, Francuske, Italije, Danske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Republike Srpske, boraviće u Leskovcu do 2. jula. Smešteni su u Domu učenika i za njih je pripremljen sadržajan i zanimljiv program i čitav niz sportskih, kulturnih, istorijskih i edukativnih aktivnosti.