POČEO DRUM DUM FEST

Defileom bubnjara kroz centar grada, tačno u podne, a zatim i bubnjarskom radionicom Gorana Evetoviča u sali Narodnog pozorišta, započeo je ovogodišnji jubilarni 10. Drum dum fest.

Ove godine na 10. jubilarnom Drum dum festu kao jednodnevnoj manifestaciji prvi put biće dodeljena nagrada za životno delo, a to što je festival  sveden na trenutno realne mogućnosti zbog epidemiološke situacij, ne znači da će to biti na uštrb kvaliteta programa, poručuju organizatori.

Kao i uvek do sada, DDF priređuje  izvanredan program sa vrhunskim bubnjarima i izuzetnim muzičkim programom.

Priča i ove godine počinje tradicionalno  je započeta defileom bubnjara kroz centar grada, a zatim  u sali Narodnog pozorišta  bubnjarskom radionicom  Gorana Evetovića na kojoj je uz masterclass održana  promocija njegove knjige „ Bubnjarski priručnik – Put do velikih bina“.

Večeras rogram počinje predstavljanjem mladih snaga u  redovnom programu „DDF kids“ na kome će nastupiti mladi talenti iz leskovačke Drum Dum škole bubnjeva, zaječarske Školice bubnjeva i iz muzičke škole„Stevan Hristić“ iz Stanišora, Kosovo i Metohija.

Nastupa  kao predstavnik leskovačkih bubnjara,  Peđa Velikov, zatim Dušan Ivanišević Trio, a ove godine je predviđena i dodela Nagrade za životno delo Garabetu Tavitjanu iz Skoplja.

Koncert večeri u Narodnom pozorištu održava Bojana Stamenov sa bendom a na bubnjevima  je prati Goran Evetović.

Zbog nemogućnosti da publika dođe u većem broju, obezbeđen i online prenos festivala koji radi naša Televizija da bi se prenela  atmosfera i duh manifestacije koja postoji  već jedanaest godina.