DruštvoVesti

POČEO MAJ MESEC MATEMATIKE

U Naučnom klubu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju predstavljen je program tradicionalne manifestacije Maj Mesec Matematike.

Već petu godinu za redom, od otvaranja Naučnog kluba, Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju prigodnim programom obeležava Maj Mesec Matematike.

Ove godine je 10 jubilarna godina održavanja ove manifestacije, a njena tema počiva na međusobnoj zavisnosti između umetnosti i matematike – uz slogan FORMULA UMETNOSTI.

Najmlađi iz Osnovne škole ,,Svetozar Marković“ kažu da vole matematiku, kao i da mnogo toga kroz igru mogu da nauče tokom meseca ove nauke.

Program radionica počinje večerašnjim onlajn predavanjem „Igra života“ doktora Nebojše Dinčića, redovnog profesora na Departmanu za matematiku na PMF-u u Nišu, koji će kroz jednu igru na kvadratnoj mreži predstaviti šta je to život. Biće organizovane dve radionice, i to već sutra pod nazivom „Zlatni presek kao matematički princip umetnosti“ i u petak interaktivna plesna radionica.
Sutra će u holu Centra biti otvorena izložba „Žene u matematici“, a svi oni koji to žele mogu da se informišu o aktivnostima na društvenim mrežama i sajtu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.