DruštvoVesti

POČEO SA RADOM RENTGEN APARAT U VLASOTINCU

Dom zdravlja u Vlasotincu je danas dobio je danas saglasnost za korišćenje novog rendten aparata u ovoj zdravstvenoj ustanovi vrednosti 12 miliona dinara.

Za savremeni rentgen aparat je  nakon montaže trebalo sprovesti sve  neophodne procedure radi dobijanja saglasnosti Direktorata za radijacionu i nuklearnu bezbednost i sigurnost Srbije koja je danas dobijena. Svi su uložili   maksimalne napore tokom prethodnog perioda jer  mimo procedura aparat ne može da se stavi u funkciju. Kao komandant Štaba za vanredne situacije predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović je zahvalio gradjanima na strpljenju, ali i ministarstvu zdravlja koje je finansiralo nabavku ovog dijagnostičkog sredstva, sada posebno važnog tokom epidemije korona virusa.

Tokom perioda bez rentgen aparata Dom zdravlja Vlasotince je slao svoje tehničare na ispomoć u Dom zdravlja Leskovac kako bi pomogli da se  pacijenti  ove opštine brže  pregledaju, odnosno obave neophodne snimke, a danas je tome došao kraj.

Epidemiološka situacija u opštini Vlasotince se smiruje i duplo je smanjen broj pregleda u Domu zdravlja. Ipak kako ističe komandant Štaba za vanredne situacije Bratislav Petrović  važno je da svi poštujemo mere i izborimo se sa zarazom.

Stari rentgen aparat je funkcionisao 30 godina, a 2008.godine mu je zamenjena cev.  Vrednost novog reentgen aparata je 12 miliona dinara.  

Ovo nije kraj nabavkama i osavremenjivanju opreme u vlasotinačkom Domu zdravlja, poručeno je danas.