DruštvoVesti

POSETA GRADONAČELNIKA GORANA CVETANOVIĆA LABORATORIJI ,,VATRENO OKO“

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je posetio laboratoriju ,,Vatreno oko“ sa direktorom Instituta za javno zdravlje Niš Miodragom Stojanovićem.
Pre sedam meseci, jug Srbije je dobio potpuno novu savremenu laboratoriju za testiranje na koronavirus „Vatreno oko“, koja dnevno može da obradi oko 1.000 uzoraka.
Vlada Srbije je u ovu laboratoriju u Nišu, koju su zvanično otvarili predsednica Vlade Ana Brnabić i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo u prisustvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, uložila oko 3,5 miliona evra, a 500.000 evra donirala je kompanija Ziđin. Ova laboratorija je, pored one u Beogradu, jedina takve vrste u regionu a izgrađena je u rekordnom roku, za tri meseca.
Otvaranje ove laboratorije je omogućilo veći obuhvat testiranja, pa se većina uzoraka iz zdravstvenih institucija sa teritorije grada Leskovca i čitavog Jablaničkog okruga analiziraju u “Vatrenom oku”, efikasno i bez zastoja.
Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je zato posetio ovu instituciju koju je obišao u društvu direktora Instituta za javno zdravlje Niš prof. dr Miodragom Stojanović. Tokom obilaska gradonačelnik i direktor su razgovarali o trenutnoj epidemijskoj situaciji, masovnoj imunizaciji stanovništva koja je u toku kao jedinom sigurnom rešenju ovog globalnog problema, ali i odličnoj saradnji koju niške i leskovačke institucije zdravstvene zaštite ostvaruju.