HronikaVesti

RESTAUIRANA SPOMEN BISTA MILANA NEŠIĆA

U Vlasotincu je danas  otkrivena restaurirana spomen – bista prof.dr Milana Nešića, koja se nalazi na početku keja, kod mosta u Vlasotincu. Ovaj spormenik  pre sedam godina postavili  su  Udruženje potomaka ratnika 1912-1920, SUBNOR i Udruženje Vlasotinčana u Beogradu, uz podršku naslednika Milana Nešića, ali je nedavno bio oštećen.

Sada je uz pomoć lokalne samouprave nanovo postavljen i uređen prostor oko spomenika.

Na ovaj način će ujedno je obeležena i pedeseta godišnjca od smrti Milana Nešića, graditelja vlasotinačkog keja, gradonačelnika Beograda, profesora i dekana Tehnološkog fakulteta u Beogradu, nadzornog organa gradnje brane na Vlasinskom jezeru.

-Poštovani Vlasotinčani velika mi je čast da mogu da vam se obratim danas ispred moje majke i naše porodice. Zahvaljujem predsedniku opštine Bratislavu Petroviću i njegovom timu koji su na današnji dan, kada je 50 godina od smrti moga dede,upriličili ponovno vraćanje postamenta sa njegovom bistom u položaj kao da nadgleda Vlasinu koju je voleo i poštovao i kojoj je posvetio dobar deo svog radnog veka – rekla jeunuka Milana Nešića, Ivana Marković.

Vence i cveće na spomen bistu Milanu Nešiću  položili su predstavnici lokalne samouprave, njegove porodice , Udruženje boraca 1912-1920, Udruženje rezervnih vojnih starešina i  SUBNOR-a.