DruštvoVesti

POTPISANI UGOVORI ZA SUFINASIRANJE PROJEKATA JAVNOG INFORMISANJA

Sa medijskim kućama kojima su odobreni projekti po konkursu za sufinansiranje u oblasti javnog informisnja grada Leskovca gradonačelnik Goran Cvetnanović je danas potpisao ugovore ukupne vrednosti 40 miliona dinara.
„Sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja je način da se građanima obezbedi bolje izveštavanje o različitim temama poput privrednog razvoja, kulture, zdravstva, sporta, ekologije, socijalne zaštite, nacionalnih manjina… Kako bi isti bili što kvalitetniji i tema bila adekvatno obrađena, za ovu godinu smo povećali sumu za finansiranje navedenih projekata od 30 na 40 miliona dinara” istakao je u svom obraćanju gradonačelnik Goran Cvetanović.
U ime medijskih kuća obratila se glavna i odgovorna urednica Televizije Leskovac Ana Jovanović koja je istakla značaj blagovremenog i istinitog izveštavanja, kao i postojanje snimaka televizijskih kuća kao svedoka vremena koje ljudi pamte.
Ove godine, komisija je odobrila sufinansiranje 27 projekata, a u budžetu grada Leskovca za tu namenu opredeljena je suma u iznosu od 40 miliona dinara.
Gradonačelnik je najavio isplatu prve rate za deo navedenih projekata u toku današnjeg dana u iznosu od 9.312.000 dinara, odnosno za medijske kuće koje su dostavile brojeve računa i dodao da će prva rata za ostale projekte biti isplaćena nakon praznika kada se kompletira sva neophodna dokumentacija.