DruštvoVesti

PREDŠKOLSKA USTANOVA I NIŽI RAZREDI OD SUTRA RADE OD KUĆE

U vlasotinačkoj opštini prema odluci Štaba za vanredne situacije i djaci nižih razreda i predškolci prelaze na onlajn program.

Na predlog Štaba za vanredne situacije u Vlasotincu, Školska uprava Leskovac odobrila je rad od kuće za učenike nižih razreda osnovnih škola i polaznike Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ na teritoriji opštine Vlasotince. To znači da će učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola i polaznici vrtića od 1. do 20. decembra preći na onlajn program.

Razlog je i dalje veliki broj zaraženih na teritoriji opštine koji se ne smanjuje, iako je vanredna situacija na snazi već 18 dana.

-Ako ne svedemo kontakte na one koji su zaista neophodni, brojke će i dalje da rastu. Apelujemna građane da poštuju mere i da svi zajedno doprinesemo smirivanju situacije – kaže komandant štaba i predsednik opštine Bratislav Petro

U poslednja 24 sata vlasotinački Dom zdravlja beleži 43 nova slučaja pozitivnih pacijenata – pokazuje zbir rezultata PCR i antigenskih tetsova. U 15-ak slučajeva, u poslednjih mesec dana, dogodilo se da test  bude pozitivan i nakon dve nedelje od prvog nalaza, iako pacijenti u međuvremenu koriste terapiju i osećaju poboljšanje opšteg stanja, konstatuju lekari.