DruštvoVesti

PRIVREMENI ORGAN GRADA LESKOVCA O PAKETIĆIMA ZA DECU

Privremeni organ grada Leskovca usvojio je na današnjoj sednici predlog godišnjeg plana rada Štaba za vanredne situacije grada Leskovca i predlog odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada  za 2024.godinu.

Kako je rečeno u obrazoloženju predloga odluke reč je  o 15 subjekata na teritoriji grada Leskovca od posebnog značaja za zaštitu i spasavnje.

Članovi Privremenog organa grada Leskovca doneli su danas odluku da se iz rezerevi gradskog budžeta izdvoji 4.219.325,82 dinara, kojima će se Elektrodistribuciji Srbije, sa sedištem u Beogradu, platiti priključenje na elektromrežu novosagrađene trafostanice u okviru leskovačke Opšte bolnice.

Usvojena je odluka da sva deca sa teritorije  grada Leskovca, do 10 godina starosti , dobiju  novogodišnje paketiće od grada Leskovca, a novac opredeljen u te svrhe iznosi  18 miliona dinara. U toku je prijava roditelja dece što će odrediti i broj novogodišnjih paketića.

Članovi Privremenog organa su se saglasili sa predlogom rešenja kojim se otuđuju dva građevinska zemljišta u javnoj svojini grada Leskovca neposrednom pogodbom.