PROFESOR STOJAN RADENOVIĆ I JP „PUTEVI SRBIJE“ DOBITNICI OKTOBARSKE MEDALJE ZA 2022. GODINU

Oktobarska nagrada, medalja za 2022. godinu, ove godine će, na Dan grada, 11. oktobra, pripasti Stojanu Radenoviću, profesoru Mašinskog fakulteta u penziji, zbog afirmacije Leskovca u domaćim i svetskim krugovima, kao i Javnom preduzeću „Putevi Srbije“, zarad izuzetnog doprinosa razvoju putne infrastrukture na području grada.

Dobitnike Oktobarskih medalja predložio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, na nedavno održanoj sednici Skupštine grada, na kojoj je usvojena Odluka o dodeli oktobarskih nagrada i priznanja za 2022. godinu.

Na Dan grada, 11. oktobra, novčane nagrade će biti uručene Daliboru Stefanoviću, arhijerejskom namesniku leskovačkom, za izuzetan doprinos u humanitarnim i društvenim aktivnostima, zatim Dušanu Veličkoviću, treneru Plivačkog kluba „Dubočica“ i jednom od selektora plivačke reprezentacije Srbije, kao i Urošu Živanoviću, članu Plivačkog kluba „Dubočica“, koji je ostvario izvanredan uspeh na Svetskom juniorskom šampionatu u plivanju, održanom u Peruu. Uz podršku gradonačelnika Gorana Cvetanovića, novčana nagrada će biti dodeljena i Nini Stanisavljević.

Opredeljeno je 2 miliona dinara za novčane nagrade, a pojedinačni iznos će biti u visini od 500.000 dinara.

Govoreći o oktobarskim pohvalama, one će biti uručene preduzeću “Statovac komerc”, potom doktorki Sonji Šalinger, profesorki Ekonomskog fakulteta u Nišu, Suzani Đukić, profesoru Miodragu Kociću, pukovniku Srđanu Blagojeviću, načelniku Vojne akademije, Zoranu Vukašinoviću, dugogodišnjem sekretaru Skupštine grada Leskovca, zatim Osnovnoj školi “Bora Stanković” iz Vučja, izdvojenom odeljenju u Bunuškom čifluku, povodom 150 godina postojanja, kao i  osnovnim školama “Bora Stanković” u Guberevcu i “Branko Radičević” u Brestovcu.

Na predlog Crkvene opštine Leskovac Oktobarsku nagradu – Pohvalu dobiće dečiji hor Branko.