DruštvoVesti

PRVI PUT ODRŽANI ,,DANI BILJA I GLJIVA“ I ,,LISIČJI DAN“

U organizaciji Ekološkog društva Vlajna, Planinarsko-skijaškog kluba Kukavica i Planinarskog saveza Srbije održana je u seoskom turističkom domaćinstvu „Sunčev breg“, u zaseoku Bara na planini Kukavici, manifestacija „Dani bilja i gljiva“ i „Lisičji dan“.
Na manifestaciji „Dani bilja i gljiva“ i „Lisičji dan“ su učestvovali planinarski klubovi iz cele Srbije, učenici osnovnih i srednjih škola iz Leskovca i okoline, ekološka, mikološko gljivarska udruženja iz Srbije i drugi. U okviru manifestacije, održan je mali sajam domaćih proizvoda i ručnih radova izlagača iz sela Slatine i okoline.
Jelena Miljković, kao članica Gradskog veća je istakla na ovom događaju koje me prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović da se manifestacijama koje promovišu prirodne lepote leskovačkog kraja, zdravu životnu sredinu i turističke potencijale sela, šalje najlepša slika o Leskovcu i da Grad uvek staje iza takvih ideja.

Dušan Savić, predsednik planinarsko-skijaškog kluba Kukavica je poželeo prijatan boravak na planini i izrazio nadu da će se manifestućacija održavati i ubuduće.

U okviru konkursa koji je bio sproveden prošle godine grad je izdvojio značajna sredstva i ubuduće će podržavati razvoj seoskog turizma, a ovakve ovakve manifestacije, kako je istaknuto promovišu zdrave stilove života i da se uđe u svet istraživanja gljiva i bilja.