DruštvoVesti

RADI SE SAOBRAĆAJNICA KOD STADIONA

U toku su radovi na izgradnji saobraćajnice pored gradskog stadiona u dužini od 560 metara čija je vrednost preko 95 miliona dinara sredstava iz budžeta grada Leskovca i koje je obišao gradonačelnik Goran Cvetanović sa saradnicima. Ovim projektom je predviđena izgradnja saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže i izgradnja uličnog osvetljenja.
Kada je reč o radovima sama saobraćajnica pored kapitalnog objekta gradskog stadiona, a koja će nositi ime Radoša Cerovića, poginulog mladića , košta 52 milipona 925 hiljada, vodovodna mreža 6 miliona i 439 hiljada, kanalizaciona mreža 10 miliona 436 hiljada, elektroradovi 25 miliona i saobraćajna signalizacija milion i 112 hiljada dinara, što je ukupno preko 95 miliona dinara.
,,U komunikaciji sa nadležnima dobili smo informaciju da će stadion dobiti UEFA četvrtu grupu koja omogućava međunarodne i utakmice najvišeg standarda, zato smo uložili resurse u uređenje propratnih elemenata. Planiramo da u toku tekuće godine završimo pijacu koja je već završena 50%, a za ostali deo se završava projektna dokumentacija. Pored toga planiramo i uređenje prostora oko stare autobuske stanice“ kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Saobaćajnica za koju je rok za izvođenje radova 90 dana će pored kolovoza, sadržati i trotoarske površine i sa jedne i sa druge strane, kao i parking mesta i zelene površine, ali biće mnogo radova i na zaštiti elektroenergetskih kablova.

Kada je reč o terminu otvaranja stadiona koji je predviđen za 21.maj gradonačelnik je najavio dolazak predstavnika republičkih organa nakon čega će se znati tačan termin otvaranja, ali i detalji funkcionisanja samog objekta. Po svemu sudeći na čelu preduzeća koje će rukovoditi stadionom biće Aleksandar Pejčić, član gradskog veća.

U svom obraćanju, gradonačelnik Cvetanović je istakao da Leskovac iz dana u dan raste i dobija novo lice, a projekat koji je tome umnogome doprineo je izgradnja novog gradskog stadiona, u vrednosti od 2,5 milijarde dinara.