,,SKIDALI“ CRNU MAGIJU ZA NOVAC I TOČILI GORIVO U IME FIRME ZA SVOJE POTREBE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu i Novom Sadu, intenzivnim operativnom radom rasvetlili su razbojništvo i prevaru i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu protiv tridesetčetvorogodišnjeg muškarca i dvadesetčetvorogodišnje žene iz okoline Bačke Palanke podneće krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela.
Oni se sumnjiče da su, prošle godine, više puta pozivali šezdesettrogodišnju ženu iz Niša, govoreći joj da je pod dejstvom crne magije, a zatim joj ponudili da skinu magiju uz novčanu nadoknadu, što je ona i prihvatila.
Žena je, kako se sumnja, početkom decembra deo novca uplatila elektronskim putem, po uputstvima koje su joj davali osumčičeni, a potom se, po dogovoru, našla sa njima da im da ostatak novca. Tom prilikom, tridesetčetvorogodišnji muškarac zadao joj je udarac u stomak i iz ruku oteo kovertu sa novcem.
Sumnja se da su osumnjičeni od oštećene uzeli više od 200.000 dinara.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetsedmogodišnjeg muškarca iz Makedonije zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivčna dela krađa i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.
On se sumnjiči da je iskoristio karticu za gorivo firme u kojoj je zaposlen i koja mu je data na korišćenje i na pumpama u Srbiji sipao gorivo za sopstvene potrebe koje je, kako se sumnja posle prodavao.
Policijski službenici su ga, nakon što je sipao gorivo na jednoj pumpi u Doljevcu, pronašli u Nišu i priveli.