DruštvoVesti

SKUPŠTINA GRADA O ODBRANI OD POPLAVA I MNOGO ČEMU DRUGOM

Na današnjoj sednici Skupštine grada Leskovca čiji je prepodnevni deo obeležila rasprava oko izgradnje još jedne višespratnice u parku kod tkzv. zgrade Pepeljuga izabrani su nova zamenica gradonačelnika Leskovca i članovi Gradskog veća.
Iako je odbijen predlog odborničke grupe “Za Leskovac-ZAJEDNO” da se odustane od izgradnje višespratnice protiv čega stanari protestvuju već neko vreme šef ove odborničke grupe Nenad Zdravković je uputio apel gradonačelniku da obavi razgovor sa stanarima okolnih zgrada, na šta je gradonačelnik pristao i pozvao i predstavnike opozicije da prisustvuju tim razgovorima.
On je pokazao plan ove lokacije i istakao da je predviđeno dosta mesta za parkiranje, kao i park sa mobilijarom za najmlađe.
Kako je zaključeno potrebno je političku zloupotrebu ovog pitanja u potpunosti izbeći.
U prepodnevnom delu današnje sednice Skupštine grada Leskovca zbog podnošenja ostavke pred odbornicima se našao i predlog za novim kadrovskim rešenjima za zamenika gradonačelnika i tri člana Gradskog veća.
Ostavke su podneli Ana Janković-Stojanović, dosadašnja zamenica gradonačelnika koju će zameniti takođe lekar po profesiji Lidija Dimitrijević, kao i većnici Aleksandra Milovanović koja nastavlja poslovno angažovanje na Odeljenju onkologije leskovačke Opšte bolnice , Srećko Stamenković i Slobodan Glišić, koji su angažovani u sferi visokog obrazovanja. Novi gradski većnici su Vladanka Stamenković, inženjer tehnologije, Jelena Stanković, doktorant na Ekonomskom fakultetu u Nišu i Andrija Atanasković, profesor fizičke kulture i najbolji sportista grada za 2019.godinu.

U popodnevnom delu zasedanja gradskog parlamenta pred odbornicima je bio Operativni plan odbrane od poplava za vode II reda na teritoriji grada za ovu godinu.
Za realizaciju Programa uređenja građevinskog zemljišta za ovu godinu po rečima Danijela Stojkovića i Odeljenja za komunalno stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu predviđene su tri miljarde, 174 miliona, 155 hiljada, 617 dinara, a biće obezbeđena iz republičkog i gradskog budžeta.
Cilj izrade programa gasicikacije grada od 2021.do 2025.godine koji je takođe bio pred odbornicima gradskog parlamenta je preduzimanje mera i aktivnosti u vezi realizacije projekta za izgradnju energetskih objekata za prrodni gas kako bi se obezbedili uslovi za priključenje krajnjih korisnika na celoj teritoriji grada Leskovca, a što bi dovelo do smanjenja potrošnje električne energije kao i individualnih ložišta i očuvanja životne sredine.
Rapravu je izazvala odluka o usvajanju operativnog plana odbrane od poplava za vode II reda na teritoriji grada Leskovca za ovu godinu za šta je iz budžeta opredeljeno 30 miliona dinara, a radiće se tri lokacije.
Kako je ocenila opozicija planovi se prepisuju iz godine u godinu, a na terenu je situacija sasvim drugačija.
U nastavku zasedanja gradskog parlamenta koji će nastaviti rad večeras po svim tačkama odbornici su raspravljali i o tromesečnom izveptaju za prvi kvartal o praćenju rada javnih i javno komunalnih preduzeća.