KulturaVesti

SUTRA POČINJE LEDAMUS

Festival umetničke muzike LEDAMUS 2022, četrnaesti put po redu u organizaciji Muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu, održaće se od 14. oktrobra do 04. novembra , najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
Ovogodišnji Ledamus otvoriće sutra svojim koncertorm u holu Leskovačkog kulturnog centra u 20 sati jedan od najtraženijih gitarista Goram Krivokapić. Koncertu će prethoditi razgovor sa umetnikom, dok je za zatvaranje ove kulturne manifestacije tradicionalno zadužen proslavljeni pijanista Vladimir Milošević, rođeni leskovčanin koji će nastupiti u petak 14.novembra sa kvartetom Rubikon u svečanoj sali grada.
Ponedeljak 17. oktobar u 19 sati je predviđen za koncert kamernog orkestra Amoroso sa solistom Ljubišom Jovanovićem na flauti, u holu kulturnog centra.
Vokalna grupa Libero će nastupiti u četvrtak 20.oktobra u 19.oktobra u holu Leskovačkog kulturnog centra Svoj jubilej će u okviru Ledamusa ove godine obeležiti i gradski hor Zvezdice.
Tokom tri nedelje trajanja Ledamusa biće održano devet koncerata eminentnih muzičara, kao i razgovori i tribine koji su postali tradicija.
I ove godine su održavanje Leskovačkih dana muzike podržali ministarstvo kulture i informisanja i grad Leskovac koji svake godine donira poneki instrument Muzičkoj školi kao organizatoru Ledamusa, a sredstvima od 1,5 milion dinara je omogućio i renoviranje suterenskih prostorija u ovoj ustanovi.