DruštvoVesti

SVE JE SPREMNO ZA 32. ROŠTILIJADU

Kako je potvrdila Turistička organizacija grada Leskovca, gotovo da je sve spremno za početak 32. Roštiljijade, koja će biti otvorena večeras u 20 časova i 45 minuta, tradicionalnim defileom leskovačkih mažoretkinja i velikim vatrometom. Nešto kasnije će biti održan i koncert Jelene Karleuše, na novoizgrađenom centralnom gradskom trgu.

Više desetina štandova, na kojima se pripremaju specijaliteti sa roštilja, postavljeni su na Bulevaru oslobođenja u centru Leskovca, dok se bina za nastupe, za razliku od prethodnih izdanja manifestacije, sada nalazi na novoizgrađenom gradskom trgu.

Poznati izvođači, koji će nastupiti na ovogodišnjoj 32. Roštilijadi, uveliko pozivaju ljude da posete naš grad i uživaju u festivalu gurmanluka.

Veliki vatromet i defile leskovačkih mažoretkinja, kao i maskota Roštiljka i Roštiljke, u pratnji bleh orchestra Isidora Zećirovića, ni ove godine neće izostati, na samom otvaranju manifestacije.

Prema najavi organizatora, očekuju rekordan broj posetilaca, tokom sedmodnevnog trajanja festivala roštilja, koji su već doputovali u Leskovac iz drugih srpskih gradova, zatim iz Severne Makedonije i Bugarske. 

Dobra gastronomska ponuda, kvalitetan zabavni program i tradicionalna leskovačka gostoljubivost, glavna su obeležja svakog izdanja najpoznatije turističko-gastronomske manifestacije u regionu, koja je prošle godine nagrađena najvišim priznanjem u oblasti turizma.

Koncert Jelene Rozge, sa početkom u 22 časa, obeležiće drugo veče Roštiljijade.