SVE SPREMNO ZA ZIMSKO ODRŽAVANJE PUTEVA

Zimsko održavanje ulica, opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva na teritoriji grada Leskovca u ovoj zimskoj sezoni izvodi se u periodu od 15. novembra ove do 15. marta naredne godine i sve je spremno, istaknuto je prilikom današnje zimske smotre mehanizacije izvođača, firme Perica Jović AB KOP Vlasotince.
,,Spremni dočekujemo sezonu, četvrta nam je zaredom, nadam se da ćemo odraditi posao kako treba na zadovoljstvo meštana” poručio je šef smene AB KOP-a Vlasotince, firme koja tokom zime i u ovoj varoši vrši zimsko održavanje ulica, Dragan Momirović.
,,Ugovor može trajati i duže, posle 15.marta, ukoliko vremenske prilike to zahtevaju. S tim u vezi, svake godine radi se smotra predviđene mehanizacije i spremnosti vršioca usluge. Vrednost ugovora iznosi 30 miliona dinara, a vršilac usluge je ove godine Perica Jović preduzetnik AB Kop Vlasotince. Predmet održavanja su gradske ulice u dužini od oko 25 km i lokalni i pojedini nekategorisani putevi u dužini od oko 447 kilometara“, kazala je tehnička direktorrka JP Urbanizam i izgradnja Ljiljana Mihajlović.

Prethodnih godina nije potrošen sav novac opredeljen za zimsko održavanje puteva i on ostaje u gradskoj kasi. U svakom trenutku na lageru će biti 200 tona soli i 400 tona rizle.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja je odgovarajući na pitanja novinara rekao da se 16. novembra otvaraju ponude za novogodišnje ukrašavanje grada i da je za te namene isplanirana suma od milion i 166 hiljada dinara.