TURNIR U BASKETU „HISAR 2022“ BIĆE ODRŽAN 29. I 30. AVGUSTA, PRIJAVLJIVANJE POČELO DANAS

Lokalna samouprava grada Leskovca, u saradnji sa Mesnom zajednicom “Moše Pijade”, Kancelarijom za mlade i Udruženjem “Hisarski šampioni” organizuje treći po redu, dvodnevni turnir u basketu 3×3, pod nazivom „HISAR 2022.“, koji će se ove godine održati 29. i 30. avgusta.

Ovogodišnji turnir u basketu 3×3, baš kao i prethodnih godina, biće održan na  otvorenim terenima Osnovne škole „Kosta Stamenković“, koji su, zahvaljujući finansijskoj podršci grada Leskovca, u potpunosti renovirani i adaptirani.

Što se tiče učešća na turniru, prijave su besplatne, a formulari za apliciranje mogu se naći na zvaničnoj internet stranici Kancelarije za mlade grada Leskovca. Poslednji rok za prijavljivanje, koji je, inače, otpočeo danas, je nedelja, 28. avgust, objasnio je Aleksandar Stojanović, koordinator pomenute kancelarije.

Nagradni fond turnira u basketu je 100 hiljada dinara, i kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, maksimalan broj ekipa nije određen.

Jedan od razloga, za održavanje turnira u basketu, krajem ovog meseca, je i predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci. Prema najavi organizatora, u okviru manifestacije “Hisar 2022”, biće organizovano i gledanje košarkaških utakmica Srbija – Grčka i Srbija – Turska.

U organizaciji turnira, čiji je prevashodni cilj da zainteresuje mlade ljude da postanu aktivni članovi lokalne zajednice, svoj doprinos će dati i Udruženje “Hisarski šampioni”, a sponzori manifestacije su istaknuti privrednici sa teritorije grada Leskovca.