DruštvoVesti

ZAVRŠNI ISPIT U AVGUSTOVSKOM ROKU OD 17. DO 19. AVGUSTA

Završni ispit u avgustovskom roku biće realizovan u naredna tri dana, počev od sutra, 17. avgusta. Polaganju će pristupiti samo oni učenici osmog razreda, koji iz različitih objektivnih razloga to nisu učinili u junskom roku.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da će završni ispit u avgustovskom roku biti realizovan 17., 18. i 19. avgusta, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2021/2022. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2022/2023. godinu.
Konačni rezultati završnog ispita će biti poznati 22. avgusta, dok se upis učenika u srednje škole u trećem upisnom krugu vrši neposredno u školi, u petak i subotu, 26. i 27. avgusta.
Škole u kojima se ostvaruje program osnovnog obrazovanja odraslih (FOOO), završni ispit u avgustovskom roku organizuju 18. avgusta, polaganjem jednog testa.
U avgustovskom roku, na završni ispit treba da izađu 766 učenika i polaznika, od toga 727 će polagati test/ove na srpskom jeziku, deset na albanskom, 12 na bosanskom, 13 na mađarskom i četiri na rumunskom jeziku.