HronikaVesti

U JULU I AVGUSTU PRIJAVLJIVANJE ZA ZAMENU STOLARIJE

Od 88 gradova i opština prijavljenih na javni poziv za zamenu dotrajale stolarije, sredstva će dobiti 67 gradova i opština, među kojima je i grad Leskovac kome je pripala suma od 6,5 miliona dinara. Iz budžeta grada Leskovca za ove namene je izdvojeno 7 miliona dinara.
U ime grada Leskovca ugovor je danas sa Ministarstvom rudarstva i energetike potpisao Andrija Atanasković, član Gradskog veća, u Kraljevu.
Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, je tom prilikom istakla da će se realizacijom projekta za povećanje energetske efikasnosti omogućiti svim zainteresovanim građanima da zamene stolariju i kotlove za grejanje, da poprave izolaciju, da bi se na taj način smanjila potrošnja električne i toplotne energije.
Tokom jula i avgusta biće raspisani javni pozivi za izvođača radova, ali i za prijavu građana za učešće u ovom projektu.
Da podsetimo, program subvencionisanja mera energetske efikasnosti podrazumeva da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto subvencije za svaku pojedinačnu investiciju, a građani ostatak.