DruštvoVesti

U LEBANU POČEO PARADAJZ FEST

Paradajz fest, već tradicionalna manifestacija po kojoj je opština Lebane postala prepoznatljiva u zemlji i regionu sinoć je svečano otvorena i trajaće do 23. jula
Festival je prerastao u internacionalni, sa izlagačima poljoprivrednih proizvoda i najavljenim posetiocima iz inostranstva.
Ovaj jedinstven festival je izložbeno-prodajnog karaktera, gde sva jela i proizvodi mogu da se degustiraju i kupe na preko 40 štanova izlagača poljoprivrednih proizvoda. U odnosu na prethodnu godinu dupliran je i broj izlagača mešovite robe uglavnom sa suvenirima i proizvodima domaće radinosti.
Treću godinu zaredom se održava žiriranje u kategoriji najteži paradajz i najlepše dekorisana tezga, kao i takmičenje u pripremi jela od paradajza ove godine u dve kategorije: najukusnija salata Paradajz festa i najukusnije kuvano jelo Paradajz festa koje se realizuje uz podršku Visoke poslovne škole Leskovac.
Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović je najpre u društvu direktora Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga Gorana Jovića , svojih saradnika i gostiju iz Severne Makedonije obišao svaki od štandova i razgovarao sa izlagačima.
Ono što raduje kako kaže predsednik opštine Lebane je da se mnogi mladi ljudi odlučuju da se bave ovom povrtarskom kulturom i ostaju u Lebanu i okolini.
I ove godine su postavljeni štandovi za agromašine, koje su izazvale pažnju tokom protekle manifestacije, a zahvaljujući podsticajima države i lokalne samouprave poljoprivrednici su evidentno zanovili mehanizaciju.
Posetioci su prve večeri Paradajz festa uživali u nastupu Radiše Trajkovića Đanija koji je iskazao zadovoljstvo zbog ukazanog poverenja da nastupi.

U okviru ove manisfestcije je orgnaizuju i posete domaćinstvima pobednika prošlogodinjeg Paradjz festa.
Prema procenama organizatora prošle godine je ovu manifestaciju koja dobija sve šire razmere posetilo između 20 i 25 hiljada posetilaca, a ove se očekuje oko 30 hiljada ljudi.
U zabavnom delu programa večeras je predviđen koncert Dženana Lončarevića, dok će na zatvaranju sutra u Lebanu nastupiti Milica Pavlović.