DruštvoVesti

U LESKOVCU I JOŠ ŠEST GRADOVA VAKCINACIJA BEZ PRIJAVE DANAS I SUTRA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je posetio novoformirani vakcinalni punkt u Grabovnici, gde se kao i na još nekoliko punktova vrši vakcinacija građana koji se prijavljivali putem E-uprave.

,,U Zavod za javno zdravlje stiglo 2000 kineskih vakcina Sinofarm, uz veliku pomoć Vlade RS, ministarstva zdravlja i uz koordinaciju zdravstvenih ustanova, a mi smo uspeli da za nepunih 24 časa oformimo punktove koji će tokom vikenda sprovoditi imunizaciju stanovništva u ambuantama u kojima se i leče, kao i u hali Partizan“, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska mesta za vakcinaciju u Grabovnici.
Direktori leskovačke opšte bolnice Nebojša Dimitrijević i Doma zdravlja Slaviša Božić obavestili su da se bez problema odvija i proces revakcinacije.

Danas, u subotu, od 12:00 do 20:00 časova imunizacija se vrši na punktovima:

 • vakcinalni punkt u ambulanti u Grabovnici koja obuhvata pacijente mesnih zajednica: Dobrotin, Mala Grabovnica, Zagužane,
 • vakcinalni punkt u ambulanti u Miroševcu, za stanovnike mesnih zajednica: Miroševce, Slavujevce, Igrište, Gorina, Bukova Glava, Brza, Barje, Vina, Oruglica, Kaluđerica,
 • vakcinalni punkt u hali Partizan u Leskovcu standardno vrši imunizaciju kao i do sada.
  Sutra od 09:00 do 15:00 časova vakcinacija će se obavljati na:
 • vakcinalnom punktu u ambulanti u Predejanu, gde su pripadajuće mesne zajednice Koraćevac, Bričevlje, Suševlje, selo Predejane i naseljeno mesto Predejane,
 • vakcinalnom punktu u ambulanti Bunuški Čifluk, za stanovnike sledećih mesnih zajednica: Radonjica, Bunuški Čifluk, Vlaško polje, Gornja Bunuša, Donja Bunuša, Todorovce, kao i
 • na vakcinalnom punktu u hali Partizan u Leskovcu.
  „Kod nas je stabilnija situacija u odnosu na ostale okruge, ali i dalje napominjem kolika je važnost pridržavanja epidemiološskih mera, odnosno na prvom mestu vakcinacije“, istakla je direktorka ZZJZ Leskovac Aleksandra Nikolić.
  Građani su se danas vakcinisali ističu da bi bilo dobro da i prilikom revakcinacije drugu dozu vakcine mogu da dobiju na istom vakcinalnom punktu, poput Živojina Đorđevića iz Grabovnice koji je invalidni penzioner.
  Gradonačelnik Cvetanović je kako kaže iskoristio priliku da obavesti stanovnike poplavljenih sela koji su u penziji i nemaju primanja veća od 30.000 dinara da već od danas na svojoj adresi mogu da očekuju paket pomoći koji je za njih njihov Grad obezbedio. Za dva dana je spakovano 9.360 paketa i od danas je krenula podela. Iz budžeta grada finasira se 29.360 paketa pomoći za penzionere i socijalno ugrožene porodice i to sumom od 17 miliona 400 hiljada dinara.
  Gradovi u kojima građani stariji od 60 godina danas i sutra mogu da prime prvu dozu vakcine su Subotica, Čačak, Kraljevo, Novi Pazar, Leskovac, Niš i Novi Sad, ali niko neće biti vraćen ukoliko želi da se vakciniše.