DruštvoVesti

U MEDICINSKOJ ŠKOLI GREJANJE BEZ PROBLEMA FUNKCIONIŠE

U Medicinskoj školi u Leskovcu su završeni radovi na uspostavljanju sistema grejanja što je bio povod današnje posete predsednika Privremenog organa grada sa saradnicima ovoj obrazovnoj ustanovi koja je priključena na gradsku toplanu.
,,Prilikom rekonstrukcije Opšte bolnice Leskovac, Medicinska škola koja je do tada toplotnu energiju dobijala upravo od Opšte bolnice Leskovac nije bila više u mogućnosti da isporučuje toplotnu energiju. Zbog toga se pristupilo izradi projekta, odnosno priključenja ove škole na toplotnu mrežu Toplana.
Za jedan ovakav projekat bilo je neophodno izraditi pre svega sveukupnu projektnu dokumentaciju za izgradnju toplovoda u dužini od 270m do škole. Vrednost ovog dela toplovoda je negde između 9 i 10 miliona dinara, kao i rekonstruisati podstanicu koja je pre toga bila namenjena drugačijem sistemu prenosa toplotne energije kakav je imala bolnica, a sada je u pitanju drugačiji prenos toplotne energije. Vrednost ove podstanice je dodatnih 3,5 miliona dinara“ kazala je Brankica Stamenković, član Privremenog organa grada Leskovca.

Na razumevanju prilikom uspostavljanja grejanja zahvalila se direktorka Medicinske škole Marija Savić,koja je naglasila da nije bilo žalbi roditelja, kao ni skraćivanja časova, ali i predsednik Privremenog organa grada Goran Cvetanović.
Medicinska škola Leskovac se nalazi u fokusu obično prilikom upisa učenika u srednje škole budući da je ovo jedna od najtraženijih škola ne samo na teritoriji grada Leskovca, već i šire. Škola se pominje i u kontekstu kao jedna od škola koja se najduže nalazi u blokadi još od 2005. godine prilikom rekonstrukcije škole kada ta dugovanja ne mogu da se namire zbog nepotpune i neprecizne dokumentacije. Upravo to je je jedan od razloga zbog čega grad Leskovac svakom projektu nezavisno da li je u pitanju ova škola ili bilo koja druga škola pristupa jako ozbiljno i radi se sa svom neophodnom dokumentacijom i sa svim dozvolama, istaknuto je ovom prilikom.
Kada je reč o školi u Predejanu, zamenjeni su kotlovi i grejanje je u funkciji.