DruštvoVesti

U PERTATU USKORO OMLADINSKI KULTURNI CENTAR

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekta dogradnje i rekonstrukcije Omladinskog kulturnog centra u Pertatu ka kome će gravitirati omladina 11 sela ove optšine i koji je vredan 6,6 miliona dinara.
Obrazovanje, mladi i kultura po rečima ministra Đerleka predstavljaju ključne faktore regionalnog razvoja, naročito na jugu Srbije gde treba sprečiti demografske odlive najmlađeg i najproduktivnijeg stanovništva. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj većinski sufinansira projekag dogradnje i rekonsturkcije Omladinskog kulturnog centra u Pertatu, a preko 3500 mladih i oko 1o hiljada stanovnika će u njemu naći raznovrsne sadržaje.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović je izrazio zahvalnost ministarstvu ze ravnomerni regionalni razvoj i vladi Srbije na ovom značajnom projektu koji će unaprediti kvalitet životva mladih.

Prilikom današnje posete ministra Đerleka Lebanu i Pertatu dogovorena je dalja saradnja, a reč je o rekonstrukciji škole u ovom mestu.

Kako je istaknuto ovom prilikom vlada Srbije nikada više nije ulagala u jug Srbije prepoznajući značaj ovog dela svoje teritorije.