DruštvoVesti

U PROTEKLIH NEDELJU DANA OTKRIVENO VIŠE OD 30 HILJADA SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA

U toku međunarodne akcije usmerene na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, koja je od 8. do 14. avgusta sprovedena u 30 evropskih zemalja, otkriveno je ukupno 30.995 saobraćajnih prekršaja.

Od ukupnog broja otkrivenih prekršaja, 22.199 vozača prekoračilo je dozvoljenu brzinu kretanja, 645 vozača je upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, a 34 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin predočio je da je 690 vozača sankcionisano zbog nepropisne upotrebe telefona i 2.395 lica, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a uz to otkrivena su 5.032 ostala saobraćajna prekršaja.
Vulin je istakao da su najbolje rezultate tokom sprovođenja akcije ostvarile PU za grad Beograd, kao i policijske uprave u Novom Sadu, Subotici, Užicu i Sremskoj Mitrovici, poručivši da se zalaže za oštriju kaznenu politiku kada je reč o sankcionisanju onih vozača koji voze pod dejstvom alkohola ili narkotika.
Zahvaljujući velikom angažovanju i predanom radu pripadnika policije, Koridor 10 je najbezbednija saobraćajnica u Evropi. Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da će nastaviti sa pojačanom kontrolom ovog putnog pravca, u cilju povećane sigurnosti svih učesnika u saobraćaju na pomenutoj deonici.
U periodu od 15. juna do danas na putnim pravcima Koridora 10 izvršeno je sedam krađa, od toga je gotovo 90 odsto rasvetljeno. O bezbednosti srpskih puteva najbolje govori činjenica da je promet putnika u odnosu na 2021. godinu uvećan za čak sedam odsto.