DruštvoVesti

U TOKU RADOVI NA IZGRADNJI VODOVODNE MREŽE I REZERVOARA ZA VODU U PEČENJEVCU

U toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže u severnom delu grada , odnosno dovodnog cevovoda i rezervoara za vodu u Pečenjevcu ukupne vrednosti 38,4 miliona dinara koje je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima.
Kako je rečeno na konferenciji za novinare zahvaljujući ovim radovima će se izgraditi cevodod u dužini od 1590 metara i rezervoar za vodu zapremine 500 metara kubnih u naselju Kaštavar.
Problem sa zdravom pijaćom vodom je decenijski problem stanovnika Pečenjevca i okoline, koji koriste vdu iz bunara i izvora i uskoro će biti rešen.
„Ovi radovi su nastavak velikog projekta izgradnje severnog kraka vodovodne mreže, u koji je dosad uloženo oko 165 miliona dinara. Moram da istaknem da je u zamenu i izgradnju vodovodne mreže od kada smo preuzeli odgovornost uloženo oko 940 miliona dinara, čime je izgrađeno ili rekonstruisano preko 100 hiljada metara mreže” kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Ovi se radovi odvijaju planiranom dinamikom, kazao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

Kada je reč o rezervoaru namenjen je za naseljena mesta, Pečenjevce, Brestovac, Kutleš, Brejanovce, Razgojnski Čifluk, Čekmin, Lipovicu, Draškovac, Šarlince, Donje Brijanjre i Živkovo. Ovi radovi su nastavak izgradnje severnog kraka vodosistema Barje.

Lokalna samouprava grada Leskovca konstantno radi na poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika, što ove investicije i potvrđuju.