DruštvoVesti

U TOKU REKONSTRUKCIJA DVE ULICE

Nakon početka radova u ulici Miloša Obilića vrednosti 5 miliona i 300 hiljada dinara, danas su započeti i radovi vredni 9 miliona dinara u Ulici Jug Bogdanovoj u Leskovcu koje je obišao gradonačelnik Goran Cvetanović sa saradnicima i direktorom JP Urbanizam i izgradnja Novicom Nikolićem.
Ulica Miloša Obilića na kojoj radovi traju već dve nedelje biće asfalirana u dužini od 190 metara, dok će se u Jug Bogdanovoj rekonstrukcija raditi u dužini od 280 metara.
Ukupna vrednost ove investicije koja se finansira sredstvima grada je 14 miliona i 300 hiljada dinara, a ove veoma frekventne saobraćajnice će biti rekonstruisane u dužini od oko pola kilometra.
Po rečima direktroa JP Urbanizam i izgradnja Novice Nikolića radovi teku po planu. Izvođač radova u Jug Bogdanovoj je ABM putogradnja iz Mramora i preduzetnička radnja Aleksandar Stojanović iz Niša, sa rokom za zvršetak od 45 dana , dok u ulici Miloša Obilića se prvi sloj asfalta očekuje do kraja nedelje.
Od 2013. godine u izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica izdojeno je preko milijardu i osamsto miliona dinara, a sa ulaganjima u ovu oblast biće nastavljeno jer je razvoj putne infrastrukture neizostavna karika u lancu postizanja uspeha, sve u pravcu kvalitetnog razvoja jednog grada. Dobri putevi značajni su za privredni i ekonomski rast, pa samim tim imaju veoma bitnu ulogu u opštem razvoju jedne društvene zajednice.