DruštvoVesti

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA OD POPLAVA U SEVERNOM DELU GRADA

Štab za vanredne situacije grada Leskovca na današnjoj 4.sednici doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije na delu teritorije grada Leskovca usled julskih poplava.
Ovom prilikom je podnet Izveštaj Gradske uprave grada Leskovca, Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove sa predlogom da Štab za vanredne situacije grada Leskovca donese predlog Zaključka kojim se predlaže ukidanje vanredne situacije na delu teritorije grada, koja je proglašena 6. jula 2023. godine zbog obilinih kišnih padavina, poplava i pojave bujičnih voda.
Štab za vanredne situacije se saglasio sa Izveštajem komisije za procenu štete na stambenim, pomoćnim i privrednimobjektima i stvarima i infrastrukturi od poplava.

Štab za vanredne situacije grada Leskovca je usvojio i Izveštaj Komisije za procenu štete na poljoprivrednom zemljištu, poljoprivrednim kulturama, poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi za rad, kao i stočnom fondu od elementarne nepogode. Ukupna šteta procenjena je na nešto preko 145 hektara iznosi 133,614 .000 dinara.

„Ukida se vanredna situacija na delu teritorije grada Leskovca u naseljenim mestima Pečenjevce, Čekmin, Lipovica, Podrimce, Dušanovo, Belanovce i Karađorđevac, doneta zbog nastupanja elementarne nepogode nastale usled obilnih kišnih padavina, poplava i pojave bujičnih voda jer su prestali razlozi njenog proglašenja,“ kazao je komandant Štaba i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.