DruštvoVesti

UPIS U MUZIČKU ŠKOLU

MUZIČKA ŠKOLA „STANISLAV BINIČKI“ U LESKOVCU RAPISUJE K O N K U R S ZA UPIS UČENIKA U I RAZRED OSNOVNE MUZIČKE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ 2021/2022. GODINI

U matičnoj školi u Leskovcu konkurs se raspisuje sledeće instrumente: harmonika, flauta, truba,saksofon, klavir, klarinet, violina, violončelo, srpsko tradicionalno pevanje, solo pevanje i gitara.

U izdvojenom odeljenju Muzičke škole u Vlasotincu konkurs se raspisuje za sledeće instrumente: violina, flauta, klarinet, klavir i harmonika.

U izdvojenom odeljenju Muzičke škole u Lebanu konkurs se raspisuje za harmoniku, klavir i srpsko tradicionalno pevanje.

U izdvojenom odeljenju Muzičke škole u Medveđi konkurs se raspisuje za klavir i gitaru.

Mogu se prijaviti učenici drugog razreda osnovne škole a za srpsko tradiocionalno pevanje učenici od 10 godina i stariji. Za solo pevanje mogu se prijaviti: za ženske glasove – učenice od 13 godina i starije a za muške glasove – učenici od 16 godina i stariji.

Muzička škola je obrazovna ustanova koja je iznedrila mnogo uspešnih mladih ljudi koji su osvajači brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu.

Prijemni ispit će se održati u periodu od 21.05. do 29.05.2021. godine. O datumu i vremenu održavanja prijemnog ispita svi kandidati će biti blagovremeno obavešteni.
Prijavljivanje je u toku i vrši se preko sajta Muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu www.sbinicki.edu.rs.
Ujedno je za učenike do drugog razreda osnovne šole omogućeno i prijavljivanje za pripremni razred Muzičke škole. Za pripremni razred se ne polaže prijemni ispit.