PolitikaVesti

DA LI LESKOVAC ZAISTA DOBIJA POSTROJENJE ZA TRETMAN OPASNOG AMBALAŽNOG OTPADA?

Izgradnja Postrojenja za tretman opasnog ambalažnog otpada na prostoru iza fabrike RUL u Leskovcu, u sklopu Kompleksa za zaštitu bilja „Jugohem“, ponovo je bila tema konferencije za novinare predstavnika Grupe građana „Za Leskovac zajedno“.

Preduzeću za proizvodnju zaštitnih sredstava, promet i poslovne usluge „Jugohem“ iz Leskovca, izdata je dozvola za dogradnju, rekonstrukciju i prenamenu dela Postrojenja na prostoru iza fabrike Rul, istaknuto je na konferenciji za novinare predstavnika Grupe građana „Za Leskovac zajedno“. 

Kao sastavni deo ovog procesa bilo je izdavanje lokacijskih uslova, od strane lokalne samouprave grada Leskovca, naglasio je Nebojša Cakić i dodao da na pomenutom prostoru, kako je navedeno u zahtevu Jugohema, treba da bude izgrađen poslovni objekat, a ne Postrojenje za tretman opasnog ambalažnog otpada.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je preduzeću Jugohem, u septembru mesecu 2019. godine, lokacijske uslove, ne za izgradnju objekta, već za dogradnju, rekonstrukciju i prenamenu dela Postrojenja, što, kako navodi Cakić, nije u skladu sa zakonom.

Ono što je naročito problematično u ovom slučaju je činjenica, da se nedaleko od pomenute lokacije, nalazi rezervni bunar Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod“, istaknuto je ovom prilikom.

Prema rečima predstavnika Grupe građana „Za Leskovac zajedno“, situacija će se na prostoru iza fabrike Rul, pomno pratiti u narednom periodu, ali da, za sada, ništa nije preduzeto u cilju izgradnje Postrojenja za tretman opasnog ambalažnog otpada.