DruštvoVesti

USKORO DRUGA FAZA REKONSTRUKCIJE BOLNICE, MENJA SE SVE SEM ZIDOVA NA ZGRADI

Bolnicu u Leskovcu uskoro očekuje druga faza radova na rekonstrukciji vredna 5 milijari i 240 miliona dinara, za koju je lokalna samouprava finansirala izradu projektno tehničke dokumentacije.

Radovi će obuhvatiti kompletnu rekonstrukciju unutrašnjosti glavne zgrade i biće zamenjeno sve osim zidova, a uporedo će se obavljati i nabavka nove opreme.
Iz budžeta grada Leskovca je isplaćena suma od 50 miliona i 400 hiljada dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju glavne zgrade Opšte bolnice Leskovac – druga faza.
Radove na rekonstrukciji glavne bolničke zgrade finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. U okviru prve faze izvedena je zamena stolarije, rekonstrukcija fasade i rekonstrukcija dela krova u vrednosti od 5 miliona evra. Bolnicu očekuje i druga faza radova vredna 5 milijari i 240 miliona dinara, za koju je Leskovac finansirao izradu projektno tehničke dokumentacije. Radovi će obuhvatiti kompletnu rekonstrukciju unutrašnjosti glavne zgrade i biće zamenjeno sve osim zidova, a uporedo će se obavljati i nabavka nove opreme.

Sredstva iz budžeta grada Leskovca usmerena su ka svim oblastima važnim za život građana. Novac se izdvaja za zdravstvo, socijalnu zaštitu, mere populacione politike, obrazovanje, poljoprivredu, kulturu, za podršku porodicama sa decom, za mlade talete, infrastrukturu, a za sve to Leskovac ima značajnu podršku nadležnih ministarstava i Vlade Republike Srbije, te mnogi projekti budu finansirani iz republičkog budžeta poput navedene rekonstrukcije glavne zgrade Opšte bolnice ili izgradnje stadiona u Leskovcu.