SportVesti

USPEH LESKOVAČKIH ODBOJKAŠICA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je posetio Ženski odbojkaški klub „Leskovac 98“ koji se nedavno plasirao u Prvu B ligu, a poseti je prisustvovala i muška postava OK ,,Dubočica“.
Jovana Stojanović, članica ŽOK „Leskovac 98“, zahvalila se gradonačelniku i njegovom timu koji ih podržava, trenerima koji su vredno radili sa njima, kao i njenim saigračicama koje su davale sve od sebe i uspele da obezbede plasman u Prvu B ligu.
„Ove godine smo uspele da pokažemo da se i na jugu igra isto kvalitena odbojka kao što se igra i u ostalim delovima Srbije i pokazale smo da zajedno možemo da uđemo u viši rang, “ istakla je odbojkašica Jovana Stojanović.
„Naši fudbaleri, rukometaši, košarkaši, odbojkaši, teniseri, plivači pokazuju kako i na koji način treba prezentovati svoj grad. Pre samo nekoliko nedelja posetili smo košarkaški klub Zdravlje koji je obebedio plasman u Prvu ligu, prošle nedelje fudbalski klub Slogu koji se plasirao u viši rang takmičenja. Danas smo ovde da bismo čestitali članovima odbojkaškog kluba Leskovac plasman u Prvu B ligu. Grad za ovaj klub izdvaja 2 miliona dinara, “ kazao je u svom obraćanju član Gradskog veća zadužen za sport Andrija Atanasković.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović čestitao je na uspehu leskovavačkim sprotistima. Grad Leskovac za finansiranje sportskih klubova koji ne plaćaju zakup prostora za treniranje izdvojio je 95 miliona, a sa još 105 miliona dinara se finansira rad SRC Dubočica.
Na prostoru ovog SRC je uređena plaža, a ovom prilikom je gradonačelnik sa saradnicima u društuvu direktora Ustanove za sport Ivana MIlovca obišao i terene na otvorenom i Avantura park.