DruštvoVesti

USVOJEN REBALANS BUDŽETA

Privremeni organ grada Leskovca  je usvojio na današnjoj sednici izveštaj o izvršenju  odluke o budžetu grada za prvih devet meseci ove godine i rebalans stanja  u gradskoj kasi.

Budžet grada Leskovca je kada je reč o prihodovnoj strani realizovan je u prvih devet meseci sa 66 odsto planiranih sredstava i sa preko 4 milijarde 247 miliona 704 hiljade dinara, dok su rashodi u iznosu od gotovo  od 3 milijarde 556 miliona 371  hiljade dinara ostvareni sa 55,7 procenata. Budžet grada beleži suficit od 149 miliona 374 hiljada dinara.

Po rečima šefa Odeljenja za finansije Marije Milosavljević sve obaveze se blagovremeno ispunjavaju, a stanje u budžetu je stabilno i na dan 30. septembra je u gradskoj kasi bilo 688 miliona dinara.

Ovaj budžet grada je definitino najveći do sada, istakao je predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović.

Cvetanović je najavio i znatno povećanje novčanih sredstava za  sport i sportske klubove naredne godine ali i dodatna sredstva za ovu godinu.

Privremeni organ je dao saglasnost na predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadradnog metra nepokrednosti za utvrdjivanje poreza  na imovinu za narednu godinu koje će biti uvećane za 200 do 500 dinara po rešenju.

Usvojen je predlog odluke o sprovođenju javne rasprave  o nacrtu odluke o budžetu grada za narednu godinu od 10.do 30.novembra, a u sali skupštine grada 27.novembra.