DruštvoVesti

VAKCINACIJA I REVAKCINACIJA TEKU PO PLANU

Vakcinacija i revakcinacija protiv virusa korona na teritoriji grada Leskovca protiču bez problema i po predvidjenom dinamici. Kako je izjavio za Televiziju K-1 zamenik direktora Doma zdravlja Časlav Nedeljković do sada je dato oko 22.270 doza, od toga je 13.118 vakicnisano jednom, a 9.200 građana je revakcinisano sa obe doze vakcina.

Vakcinacija, a kasnije  i revakcinacija na teritoriji grada Leskovca se od prvog dana sprovode predviđenom dinamikom koja je određena spiskovima koje dostavlja elektronska uprava, kazao je  Časlav Nedeljković, zamenik direktora Doma zdravlja za našu televiziju.

Kako je dodao, naši sugrađani poštuju vreme koje dobiju putem SMS poruke, tako da nema gužvi, a postoji i veliko interesovanje za vakcinaciju kao zaštitu od korona virusa.

Do sada je dato oko 22.270 doza, od toga je 13.118 vakicnisano jednom, a 9.200 građana je revakcinisano sa obe doze vakcina.

Očekivanje je da tokom narenda tri ili četiri dana imamo oko 10 odsto stanovništva starijeg od 18 godina na teritoriji grada Leskovca koje je potpuno vakcinisano, što je i plan imunizacije na republičkom nivou. Dostupne su Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V vakcina građanima.

Vakcina ima u dovoljnoj količini i nema zastoja, ali je s obzirom da se poštuju preporuke da se dolazi samo po pozivu očekivano da se do kraja ove nedelje završi revakcinacija sa preko  90 procenata. Za sada nije bilo ni neželjenih burnijih reakcija na vakcinu.

Naši sugrađani sa kojima smo razgovarali su se već revakcinisali i dobro se osećaju, a kako ističu i sigurnije, mada poštuju sve epidemiološke mere.