DruštvoVesti

VANREDNA SITUACIJA NA DELU TERITORIJE OPŠTINE LEBANE

Jako nevreme praćeno gradom je tokom proteklog vikenda pogodilo Lebane i okolinu, a šteta na plastenicima je velika. Ministar Nedimović je izjavio danas da treba da stignu nove protivradne rakete, kao i da ih je ispaljeno već oko 12 hiljada.
Teritoriju opštine Lebane u subotu i sinoć pogodilo olujno nevreme praćeno grmljavinom i jakom kišom, koje je pruzrokovalo štetu poljoprivrednicima i nekim građevinskim objektima.
Opštinski štab za vanredne situacije zasedao je tim povodom i izdati su nalozi službama JKP Komunalac i Vodovod sa svom raspoloživom mehanizacijom da rade na raščišćavanju puteva i saniraju štetu nastalu
Danas je proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine Lebane i to MZ Konjino, Ždeglovo, Lugare, Bošnjace, Pertate, Ćenovac, Togočevce, Donje Vranovce, Mali Vojlovce, Veliko Vojlovce i Cekavica, zbog uvida stanja na terenu, procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na tom području, a sve zbog obilnih padavina, grada i olujnog vetra koji su doveli do oštećenja na poljoprivrednim kulturama, građevinskim objektima i infrastrukturi.
Kako je kazao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, kada je reč o protivgradnoj zaštiti na raspolaganju je u našoj zemlji oš 8 do 9 hiljada protivradnih raketa, a po potrebi biće još nabavki.
Kiše sa nevremenom su najavljene još dva dana, a zatim sledi poboljšanje vremena, najavljuju meteorolozi.