DruštvoVesti

VIŠE AKCIJA ČIŠĆENJA DANAS

Javno komunalno preduzeće Grdelica je danas intenziviralo radove na uređenju površine oko spomenika pored železničkog mosta na kojem je 1999. tokom trajanja NATO agresije pogođen putnički voz.
Intenzivnije sprovođenje radova se odvija u susret 22. godišnjici ovog događaja radi održavanja komemorativnog skupa. U skladu sa epidemijskom situacijom ove godine se ne planira okupljanje velikog broja ljudi. U ponedeljak, 12. aprila, uz poštovanje mera će u znak sećanja na stradale biti položeni venci.
U Leskovcu je juče započeto čišćenje četiri spomenika, od kojih su tri od mermera i jedan od granita. Uređenje ovih spomenika, koje obuhvata njihovo čišćenje, skidanje naslaga rđe, ulja, masnoće i katrana, pranje, kao i naknadu impregnacije, i zaštitu očišćenih spomenika adekvatnim sredstvima, je u toku. Izvođač radova je preduzeće „Granit-Liješće“ iz Sremske Mitrovice, a vrednost ugovorenih radova iznosi 295.000 dinara.
Odeljenje za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Leskovca , u saradnji sa JKP „Komunalac“ , Odeljenjem komunalne milicije i kompanijom PVV, sproveli su akciju uklanjanja divlje deponije u Maloj Biljanici.
U ime meštana tog kraja obratila se predsednica mesne zajednice Mala Biljanica Jelena Stamenković koja se zahvalila na akciji i istakla da će je važno sprečiti dalje stvaranje divljih deponija, te poraditi na razvijanju svesti o očuvanju životne sredine.