DruštvoVesti

VREDNA OPREMA I VOZILO ZA SREDNJU TEHNIČKU ŠKOLU U LEBANU

Predsednik opštine Ivan Bogdanović sa saradnicima obišao je Srednju tehničku školu „Vožd Karađorđe“ u Lebanu , zbog nabavke vozila, opreme i alata preko projekta ,,Oportjuniti“ Ministarstva pravde u vrednosti 3 miliona 147 hiljada dinara i renoviranja unutrašnjosti objekta škole sa 3 miliona dinara.
Srednje obrazovanje za proizvodna zanimanja u opštini Lebane počelo je oktobra 1947. Godine 1964. formirana je tekstilna škola sa praktičnom obukom od strane Tekstilnog kombinata. Novembra 1993. godine škola je registrovana kao: Srednja tehnička škola “Vožd Karađorđe” iz Lebana.
Ovu školu čija je osnovna delatnost srednje stručno obrazovanje u području rada mašinstvo i obrada metala, trgovina, ugostiteljstvo i turizam i saobraćaj, a nastava se odvija u 13 odeljenja, pohadja oko 400 učenika.
Nabavka računarske opreme i alata preko projekta ministarstva pravde će unaprediti kvalitet obrazovanja.
U školi se na dva obrazovna smera polaže vozački ispit za B kategoriju.
Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović je naglasio da je nabavka opreme i vozila rezultat dobre saradnje Srednje tehničke škole u Lebanu, lokalne samouprave i resornog ministarstva u stvaranju boljih uslova školovanja dece.
U Srednjoj tehničkog školi u Lebanu gde se nalazi i Gimnazija su rekonstruisani i toaleti za šta je iz lokalne samouprave opredeljeno tri miliona dinara u prethodne dve godine.
S obzirom da je zdravlje ipak najbitnije, naročito sada tokom epidemije korona virusa u Srednjoj tehničkoj školi u Lebanu ističu da se poštuju sve propisane protivepidemiološke mere i preporuke ministarstva prosvete o načinu sprovodjenja nastave.